Koronavírus / Veszélyhelyzettel összefüggő szabályok változásai

Veszélyhelyzettel összefüggő szabályok változásaiTájékoztatjuk a lakosságot, hogy az április 30. napon kiadott, a védelmi intézkedésekről szóló Kormányrendelet alapján 2020. május 4. naptól, hétfőtől a kijárási korlátozás megszűnik, kivéve Budapesten és Pest megyében. Az elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló Kormányrendelet azonban néhány módosítással érvényben marad.

Fentiek alapján a 2020. május 4. naptól betartandó főbb szabályok az alábbiak:

  • Más emberektől 1,5 m távolságot lehetőség szerint tartani kell (kivétel a közös háztartásban élők).
  • Üzletekben, tömegközlekedési eszközökön szájmaszk, sál, kendő viselése kötelező.
  • Közterületek, parkok látogathatók a védőtávolság megtartásával.
  • 9.00 – 12.00 között csak 65. év felettiek tartózkodhatnak élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, és a 65. év felettiek csak ebben az időszakban tartózkodhatnak ezeken a helyeken.
  • Minden üzlet nyitva tarthat, vendéglátó üzlet szabadtéri részén lehet tartózkodni, fogyasztani. A vendéglátó üzleten belül csak az elvitelre vásárolt ételek átvétele céljából szabad tartózkodni.
  • A szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert látogatható.
  • A vallási közösség szertartása, polgári házasságkötés és temetés tartható a védőtávolság megtartásával.
  • A felsőoktatási intézmények a rektor döntése szerinti rendben látogathatók.
  • Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

Fentiekben nem részletezett – a veszélyhelyzettel összefüggő - szabályok továbbra is változatlan formában érvényben maradnak.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a rendeletben meghatározott védelmi intézkedést, valamint a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosítására vonatkozó szabályokat megszegi, szabálysértést követ el.

Sajnos a módosító rendelkezések sem adnak lehetőséget rendezvények megtartására, így a hagyományos búcsú az idei évben elmarad.

Kérek mindenkit, hogy felelősen - az óvintézkedések, és a fokozott higiéniai ajánlások betartásával - mozduljanak ki otthonról és találkozzanak másokkal, hogy minél kevesebb esélyt adjunk a vírus megjelenésének, terjedésének településünkön és a környéken.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Csénye, 2020. május 1.

                                                                                              Csénye Község Önkormányzata


« Vissza az előző oldalra!

Csénye Község Önkormányzata - Magyar