Koronavírus / Szájmaszkok

SzájmaszkokTisztelt Lakosság!

A járvány elleni védekezés részeként az önkormányzat a település minden lakójának biztosít szájmaszkot, melyet 2020. április 6. napon megkaptak postaládájukban.

A szájmaszkokat helyi önkéntesek készítették, amivel nagyon sokat segítettek közösségünknek a járvány elleni védekezésben, ezért köszönettel és hálával tartozunk nekik.

A szájmaszkok többször használhatók, moshatók, fertőtleníthetők. Kérjük, hogy első használat előtt, és minden használat után gondoskodjanak tisztításáról, fertőtlenítéséről.

Fontos tudni, hogy a szájmaszk a vírusok belégzése ellen teljes védelmet nem biztosít, csak korlátozottan véd. A kórokozók kilégzését, tehát terjesztését viszont hatékonyan akadályozza. Mivel a vírussal megfertőződött emberek egy része tünetmentes, illetve a betegségnek van lappangási ideje, ezért nem tudhatja senki biztosan magáról, hordozza-e a vírust. Emiatt fontos, hogy ahol emberekkel találkozhatnak, mindig viseljék a maszkot!

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Kormányrendeletben foglaltak szerint mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és más emberektől legalább 1,5 m távolságot tartani.

A lakóhely, tartózkodási hely elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

A rendelet előírja, hogy a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. Ebben az időszakban 65 évnél fiatalabb személy nem tartózkodhat ezeken a helyeken.

Kérjük, hogy fentiek figyelembevételével saját maguk és embertársaik védelme érdekében csak munkába járás, bevásárlás és a legszükségesebb ügyeik intézése miatt hagyják el otthonukat a szükséges óvintézkedések megtétele mellett, és a fokozott higiénés előírások betartásával.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a maszk viselése nem pótolja az otthon maradás által nyújtott biztonságot.

Az idős, mozgáskorlátozott emberek számára, akiknek nincs a faluban hozzátartozójuk, az önkormányzat segítséget nyújt az élelmiszerek, napi fogyasztási cikkek, gyógyszerek beszerzésében.

Akinek ebben segítségre van szüksége, jelezze igényét hivatali időben a 95/310-001 telefonszámon.

Kérjük, tartsák be a hatóságok és a szakemberek javaslatait. Figyeljék a tájékoztatásokat, hiteles forrásokból tájékozódjanak az aktuális helyzetről. Naprakész információkat a https://koronavirus.gov.hu/ internetes oldalon találnak, helyi jelentőségű hírekről a Csénye Szeretünk facebook oldalon, a https://csenye.hu/hu/koronavirus/ oldalon, valamint a hivatal ajtaján és a faluban elhelyezett hirdetőtáblákon tájékozódhatnak.

Kitartásukat, együttműködésüket köszönjük.

                                                                                               Csénye Község Önkormányzata


« Vissza az előző oldalra!

Csénye Község Önkormányzata - Magyar