Aktuális információk / Központi Statisztikai Hivatal felmérése

Központi Statisztikai Hivatal felméréseKözponti Statisztikai Hivatal felmérése

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal Csénye településen 2023. december 18-ig hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel negyedik hullámát. A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

A Magyarországon felkeresendő több, mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

2023. október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével december 18-ig személyes vagy telefonos válaszadásra, valamint internetes önkitöltésre van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interneten válaszolóknak 10 000 forintos, az interjús kikérdezésben résztvevőknek 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt juttat el a KSH postai úton.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a fenti törvényi előírásokat.

A lakosság részére hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon adnak további felvilágosítást, valamint fordulhatnak KSH-hoz a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

 

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!Csatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Csénye Község Önkormányzata - Magyar